belsőépítészet, kiállítás

2K

Pop-up store és közösségi tér

Urbánus közösségi tér, inspiráló, kreatív energiákat katalizáló helyszín, mely erős vizuális jelként állt az ELTE Lágymányosi Campusának vérkeringésében hat héten keresztül, a Vodafone 2016 őszi Project You kampányában.

A dinamikus tömeget két, elforgatva egymásra pakolt 20 lábas hajókonténer alkotja. Az alsó konténert háromszögekre szabdaltuk, és minden irányba megnyitottuk: izgalmas, játékos geometriai formák jöttek így létre. Az installációhoz tervezett bútorok is illeszkednek ebbe az izgága, szúrós, háromszöges formavilágba, a külső felületeken megjelenő street art pedig a kampány grafikai arculatának szerves részét képezi. A nyitott állapotban teljesen átjárható és átlátható belső tér meghatározó eleme a Design Habit geometrikus Tryglav csillárja, amely a két konténer találkozását kijelölő rombusz kivágásban, az ez által kijelölt dupla magasságú piros tér középpontjában lóg.

Az installáció sokféleképpen lehet nyitva és zárva, az időjárásnak, programnak megfelelően: működhet találkozóhelyként, tanulósarokként, de tökéletes helyszíne előadásoknak, workshopoknak, filmvetítéseknek is. A látványos megnyitót az egyetemi év kezdetére időzítette a Vodafone: a konténerekből Saiid és Závada Péter lépett elő, majd az Akkezdet Phiai egy koncerttel felavatta az installációt.

Tervezés: Pajer Nóra, Soltész Noémi / Nanavízió / 2016
Megbízó: Vodafone Magyarország
Helyszín: Budapest, ELTE Lágymányosi Campus
Méret: 20 m2
Bútorok: Nanavízió
Lámpa: Design Habit
Street art grafika koncepció: Bold Ideas, street art: Koen, Ezum, Creape
Kivitelezés: Torter
Fotó: Jaksa Bálint
Sajtó: Szétszabdalt konténer: 2K pop-up közösségi tér / Építészfórum &
2K pop-up közösségi tér / Metszet Magazin
Kiállítás és jelölés: Piranesi-díj, Szlovénia, 2017