belsőépítészet, kiállítás

Erdő

Vodafone Youth egyetemi közösségi tér

Az #erdő egy izgalmas, változó, inspiráló tér, amely elvonulásra, feltöltődésre éppúgy alkalmas, mint fókuszált munkára. Az #erdő az épített környezethez képest erős kontrasztot képezve fogalmilag egy olyan vonzó ellenpontot jelent, mely mindig felfedezésre vár. Kialakításával ugyanakkor kommunikál környezetével, egyedi és állandóan változó, mindig tud újat mutatni. Az erdő komplexitását a négy elem jelenléte fejezi ki, melyek direkt és átvitt értelmezésben is jelen vannak. A vizuálisan megjelenő négy őselem mögött ott vannak az #erdő közvetlen szolgáltatásai: a levegő (wifi), a föld (pihenés), víz (ivóvíz), tűz (áram). Mindez együtt fejezi ki a mindennapok újra és újra megjelenő igényeinek banális, mégis csodálatos élményét, ami az embert és a természetet is összekapcsolja.
A természet katalizálja a kreatív energiákat. Az egyetemi térben egy olyan helyet hozunk létre, ahol meg lehet pihenni, kicsit elvonulni, egymással találkozni, feltöltődni. A forma teret le is határolja és nem is: ha bent vagy, úgy érzed, máshol vagy, de kívülről belátni a hívogató térbe. Éppen úgy mint egy erdőben, a természetben. Az #erdő olyan tevékenységeket tesz lehetővé, melyek esszenciálisak az egyetemi közösségi térben, aki erre jár, itt ül, pihen, tanul, ír, olvas, rajzol, eszközt tölt, találkozik, beszélget, elvonul. Ehhez minden adott, amire szükség van: szék, asztal, wifi, áram, víz, hang, kép (projektor és vászon), polc, üzenőfal.
Az #erdő egyszeri és megismételhetetlen, az idővel folyamatosan változik, befogad, kiszolgál, orientál és inspirál, lelke van. Olyan, mint a természet. Az erdő nem egy lehatárolt tér, de tudod, hogy mikor vagy bent. És amikor bent vagy, valami nagyobb egész része vagy.

Koncepció: Pajer Nóra, Soltész Noémi / Nanavízió / 2016
Megbízó: Vodafone Magyarország
Helyszín: Egyetemi terek országszerte
Méret: 20 m2