iroda

Forestay Group iroda

Transzparencia és letisztultság

A Forestay Group komplex ingatlanfejlesztési lehetőségeket kutat fel és bonyolít le a koncepció kidolgozásától, finanszírozástól és tervezéstől a kivitelezésen át az üzemeltetésig. A cég dinamikus növekedése miatt szükségük volt egy új, 350 m2-es alapterületű irodára, melyben a cégcsoport öt területe fizikailag elkülönül, ám egyúttal megteremti a funkcionális kapcsolódások és a szinergikus együttműködés lehetőségét és amely a korább iroda magas színvonalának megtartása mellett a cégcsoporton belüli változásokra is megoldást kínál. A 27 fős csapat új helyének keresésekor szempont volt a jó lokáció és a reprezentatív környezet, a választás így a belvárosra, azon belül pedig a Bank Centerre esett.

A cégnek a társaság által vallott értékeket tükröző, reprezentatív irodára volt szüksége. Kulcsszavai a letisztultság és természetes anyagok használata, a transzparencia, a magas minőség, az elegancia és a well being értékeinek adaptálása. Ennek eredményeként jött létre a monokróm színvilág és a természetes színek ötvözete, ami minőségi anyagokkal és megoldásokkal építkezik. A lokáció miatt fontos volt, hogy belépéskor a kilátás megmaradjon, az érkező figyelmét a Szabadság tér, a Parlament és a Budai hegyek látványára irányítsuk: a vezetőségi terek és a fő tárgyaló erre az oldalra szerveződnek. A nagy üvegfelületek minden térbe engedik a belátást, ugyanis az átláthatóság vallott üzleti érték: ennek leképezése az iroda terében egyúttal a lokációból fakadó többletérték kiaknázását is jelenti. A funkcionális kapcsolódást biztosítja a recepció és a váró 70 m2-es területe, ahol lehetőség nyílik kisebb összejövetelek megtartására. Ennek központi eleme a lekerekített sarkú, üveg tárgyaló, ami átláthatóságának köszönhetően az egybefüggő, nagy tér érzetét erősíti és a kilátást nem veszi el, de függönnyel igény szerint priváttá tehető.

Az iroda kialakításának főbb koncepcionális elemei:

  1. Letisztult, természetes szín- és anyaghasználat (tölgyfa, fehér, szürke, bézs, fekete), melybe a telefonfülkék egyedileg gyártott mustársárga kárpitja visz egy kis frissességet.
  2. Transzperens, íves üveg tárgyaló – a központi tér szerves része, de függönnyel lehatárolható.
  3. Magas minőségű, íves recepciós pult – a tárgyaló ellenpontja a központi térben, a tárgyaló hajlított üvegével azonos rádiuszban, az íves szőnyeggel egyező színű, a világításának köszönhetően szinte lebeg rajta.
  4. Elegáns kiegészítők, magyar designerek és kortárs művészek munkái – Bloom&Wolf lámpa a vezetői szobákban, Komonka fémtextil a tárgyalóban, Hídvégi festmények az irodákban.
  5. Well being – fontos szempont volt a komfortos, csendes munkaterületek kialakítása, ami mellett több kollaborációs tér is segíti a különböző cégekben dolgozó kollégák együttműködését. Az irodában jelentős mennyiségű növény oldja a monokróm színvilágot és élhető környezetté alakítja azt.

Belsőépítészeti koncepció és kiviteli terv: Pajer Nóra, Soltész Noémi / Nanavízió / 2019
Munkatárs: Talabér-Erőss Barbara, Várhidi Bence
Megbízó: Forestay Group
Helyszín: Bank Center - Budapest, 5. kerület
Méret: 350 m2