belsőépítészet

Kontraszt

Szikár acélelemek klasszikus terekben

Feladatunk egy nagyszerű adottságokkal rendelkező, de elaprózott, sötét helyiségekkel terhelt újbudai saroklakás átalakítása volt. A kitisztított, napfényes, klasszikus terekbe határozott vonalvezetésű acél-polikarbonát térelválasztó elemeket helyeztünk el, a régi és az új közti izgalmas viszonyt hangsúlyozva. A nagy, egybenyíló terek átláthatóságot, az antracitszürke-fehér bútorok, falak pedig letisztultságot kölcsönöznek a nagyvonalúvá varázsolt lakásnak. Az indirekt világításként szolgáló, egyedi acél vonalmenti lámpatestek az egész lakásban végigkanyarognak, a funkciónak megfelelően néhol függesztékekkel kiegészítve. A szikár, kontrasztos hangulatot tovább erősítik az egyes falnyílások nyers, acél keretei. A minden ízében mai, szigorú elemek jól ellenpontozzák a lakás olyan százéves részleteit, mint a fa kétszárnyú ajtók vagy a különlegesen szép, osztott ablakok – a tölgyfából készült francia halszálka padló és a kényelmes bútorok pedig otthonossá finomítják az összképet.

Belsőépítészeti tervezés és kivitelezés: Pajer Nóra, Soltész Noémi / Nanavízió / 2018
Munkatársak: Juhász Norbert, Somogyi Bálint
Helyszín: Budapest, 11. kerület
Méret: 80 m2
Fotó: Juhász Norbert