iroda

Az IFUA Horváth & Partners irodája

Szabad áramlás

Szerteágazó tudás és szakértelem összpontosul a nemzetközi tanácsadócégnél, amelynek új irodatereit a lehető legkorszerűbb elvárások mentén alakítottuk ki. Ezek nagyban építenek a környezettudatosság, fenntarthatóság, a helyi értékek támogatása, sőt egészségügyi kritériumok mellett a munkahelyet választó fiatal generáció szempontjaira is. Így számos meglévő bútort illesztettünk megújítva a tervekbe, és nagy hangsúlyt fektettünk a szociális és érzékszervi komfortra. Az egyterű irodán belül öblös elrendezésben maximum 12 fős munkaállomás-csoportok helyezkednek el, amelyek pihenésre és megbeszélésre is alkalmas beülőkkel, coffee pointokkal vagy kisebb tárgyalókkal váltakoznak. A falakon egyedi akusztikai elemek tompítják a visszhangot, a tiszta vizuális élmény érdekében pedig mindennek kijelölt helye van. Nem rontják az összképet random tárgyak: a papírkosarak, növények, táskák számára egyedi tervezésű bútorok készültek. A vizuális változatosságról magyar designerek gondosan válogatott tárgyai, és egy látványos multifunkciós bútor gondoskodik, amely grafikonformájú nyílásai mögött filccel borított kis telefonfülkéket, kétszemélyes könyöklőket és az újrahasznosított lockereket foglal magába a központi folyosó teljes hosszán. Az étkezésre, lazításra, csapatépítésre vagy 50 fős előadás befogadására is alkalmas cafeteriába székekre szedhető dobogó került, dekorációjának megformálásába a munkatársakat is bevontuk. A megbízó közösség iránti rendkívüli megbecsülését jelzi, hogy a legszebb dunai panorámát a lounge-ból teszi mindenki számára elérhetővé. A cég alapértékei – bizalom, megújulás, nyitottság, szakértelem, vállalkozó szellem – hitelesen képeződnek le mind az iroda alaprajzi kialakításán, mind a megjelenésén.

Belsőépítészeti koncepció és kiviteli terv: Pajer Nóra, Soltész Noémi / Nanavízió / 2020
Munkatárs: Guld Beatrix, Talabér-Erőss Barbara
Megbízó: IFUA Horváth & Partners
Helyszín: Budapart Gate, Budapest
Méret: 1200 m2
Fotó: Juhász Norbert