belsőépítészet

Visszafogott luxus egy műemlék házban

Nagyszerű közös munka belsőépítész megbízóval

Az igazi luxus fontos ismertetőjegye a visszafogottság, a hivalkodás nélküli elegancia. Ebben a belvárosi lakásban a luxust az alaposan kigondolt részletek, a minőségi anyagok és a megkérdőjelezhetetlen, klasszikus stílus teremtik meg. A megrendelő Tóth Judit, Svájcban élő belsőépítész azzal a kéréssel kereste meg irodánkat, hogy az általa megalkotott koncepcióból és a kidolgozott kézi rajzokból részletes kiviteli tervet készítsünk, majd a kivitelezést is bonyolítsuk le. Judit aktívan végigkísérte a tervezés és kivitelezés teljes folyamatát, az elrendezési tervtől az utolsó fogantyú kiválasztásáig, a nagyszerű végeredmény közös munkánknak köszönhető.

A lakásban a fehér szín és a földszínek dominálnak, a fekete kiegészítők pedig tökéletesen ellenpontozzák bútorok és a burkolatok világos színeit. Az egyedi minták alapján készült gipszstukkók és az egyedileg gyártott tömörfa beépített bútorok klasszikus vonalvezetése jól harmonizál a mobíliák letisztult szögletességével. A gondosan megtervezett alaprajznak köszönhetően mindennek megvan a helye a lakásban, a zsúfoltság érzete nélkül. A 4 méteres belmagasságot kihasználó beépített bútorok felső részéhez egy görgőkön mozgó, könnyen áthelyezhető létra segítségével lehet hozzáférni. A nappali egyik falát betöltő könyvtár, és az ebbe finoman komponált díszes gázkandalló melegséget kölcsönöz a térnek. A carrarai márvány kandallókő a konyhasziget és a konyhapult burkolatára reagál, és a finom erezetű fehér márvány a fürdőszobában is feltűnik.

Az udvarra néző hálószobából nyílik az elegáns fürdőszoba káddal, épített zuhanyzóval és hatalmas mosdóval. A rengeteg tükör egészen új dimenziót ad a tökéletes helykihasználással berendezett térnek. A fal szürke erezetű márvány mintája kiválóan illik a klasszikus fekete-fehér kosárfonás mintájú mozaik padlóhoz. A matt fekete csaptelepek itt is ügyesen ellenpontozzák a burkolatok visszafogottságát, és modern eleganciát kölcsönöznek a térnek.

Belsőépítészeti koncepció: Tóth Judit
Belsőépítészeti tervezés és kivitelezés: Pajer Nóra, Soltész Noémi / Nanavízió / 2017-2018
Munkatársak: Guld Beatrix, Somogyi Bálint, Tomaschek Katalin
Helyszín: Budapest, 5. kerület
Méret: 82 m2
Fotó: Juhász Norbert