belsőépítészet

Napfényes lakás a hegyen

Nagyvonalú százéves terek - jól összeválogatott, mai hozzávalókkal

A belső kertre néző, rendkívül napos, tágas lakás átalakítása kezdettől öröm volt: a megbízó párostól határozott irányvonalat kaptunk a tervezés kezdetekor, de a koncepció kidolgozásában szabadkezet. A tulajdonosok kevés, de jól összeválogatott, hangsúlyos elemet szerettek volna látni, ami jó hátteret biztosít majd az utazásaikról hazahozott kincseknek. A pasztell színű hatszög padlóburkolat lett a karakteres alapelem, ami a lakás fele alapterületén végigvonul. A minta mindenhol kicsit más: a legizgalmasabb talán a konyha, melyet sok változat kipróbálásával hetek alatt csiszoltunk véglegessé, minden egyes padlólap helyét átgondolva. A hatszög forma a lakás alaprajzából adódik: ugyanis a falak nemcsak derékszögben találkoznak, hanem van a lakásban egy szögtörés, ami pont a hatszöghöz passzol. Ehhez még válogattunk néhány mobiliát – a gyönyörű tárgyak pedig hamar megtalálták a helyüket új otthonukban.

Belsőépítészeti tervezés és kivitelezés: Pajer Nóra, Soltész Noémi / Nanavízió / 2015
Munkatárs: Varga György
Helyszín: Budapest, 12. kerület
M
éret: 105 m2
Fotó: Juhász Norbert