architecture

Snowplough

Competition for a pavilion system at Normafa

As most Budapestians, we first learned to ski on the hills of Normafa. This is where we learned how to do the snowplough and this is where we slid down with paralel skis for the first time. That inspired the design of the pavilions: the pattern of the wooden siding recreates the position of the skis when practicing these popular sliding techniques. The easily variable system with simple elements smoothly blends into the natural environment. It can be used as a closed pavilion or as an open sided rain shelter, either as a detached structure or in a row. The variations of the 3 simple shapes is almost limitless, and when put together, the 3x3 meter elements recreate the silhouette of the snowy mountaintops. The rain shelters and the pavilions can easily accomodate to the different types of use, and the different type of needs that come with them. This design provides an easily recognizable, unique identity to the area, one that blends into the landscape in all four seasons.

Architectural competition: Nóra Pajer, Noémi Soltész / Nanavízió / 2016
/ honorable mention
Location: Budapest, 12th district
Size: 9 / 18 / 27 / 36 m2
Press: Octogon​ & epiteszforum.hu